همايش ملي چشم انداز صنعت گردشگري در دولت تدبير و اميد"با تأكيد بر برنامه ششم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران "

همايش ملي چشم انداز صنعت گردشگري در دولت تدبير و اميد"با تأكيد بر برنامه ششم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران "

معرفي همايش :

اكنون در آستانه تدوين برنامه ششم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران، اقتدار ملي، آرامش اجتماعي و ظرفيت هاي گردشگري فراوان، دركنار مقررات اخلاقي حاكم بر كشور، فضاي رونق صنعت گردشگري را فراهم كرده است. 
 ايران علاوه بر دارا بودن موقع مناسب و مساعد جغرافيايي بين دنياي شرق و غرب، داراي بسياري از مواهب طبيعي و اكتسابي و فرهنگي نيز هست كه قادر است آن را به انواع جاذبههاي قابل عرضه به بازارهاي جهانگردي بينالمللي مجهز سازد. در عين حال تدوين واقع بينانه و اجراي درست برنامه ششم توسعه جمهوري اسلامي ايران در دولت تدبير و اميد، موجب رونق اقتصادي و بالاخره افزايش درآمد سرانه و ازدياد ساعات فراغت باعث ايجاد جنبشي و تحولي جدي در عرصه جهانگردي داخلي نيز خواهد شد. علاوه بر همه اينها، فوايد اقتصادي و تحصيل ارز خارجي نيز بر اين فعاليت مترتب است. لذا با توجه به كليه اين عوامل، شناخت و معرفي فرهنگ ايران، ايجاد وسايل رفاه وتأمين وسايل پذيرايي براي جهانگردان خارجي و داخلي و جلب ارز خارجي مي تواند هدفهاي اساسي برنامه ششم را تشكيل دهد. 
دكتر حسن روحاني از گردشگري در كنار كشاورزي و صنعت به عنوان يك امر درآمدزا و اشتغالزا نام ميبرد. ايشان در سخنرانيهاي پيش از انتخابات گفته بود: «مجموعه محاسبات نشان ميدهد اگر ما بتوانيم در طول يك سال 10 ميليون گردشگر وارد كشور كنيم، 13/6 ميليارد درآمد كسب ميكنيم و اين مجموعه گردشگر چهار ميليون شغل ايجاد ميكند. در حال حاضر ما 3/5 ميليون نفر بيكار در كشور داريم كه اگر 10 ميليون گردشگر وارد كشور شوند مشكل اشتغال كاملاً حل خواهد شد.» رئيسجمهور در همان زمان دست به مقايسه وضعيت گردشگري بين ايران و تركيه هم زده و گفته بود رقم گردشگران خارجي در كشور تركيه در سال 2012 برابر 30 ميليون نفر بوده است در حالي كه ايران چهارمين كشور دنيا از نظر جاذبههاي گردشگري است. دكتر روحاني با اشاره به اين كه در صورت عدم تمايل سرمايهگذار داخلي براي ايجاد زيرساختهايي چون هتل و فرودگاه، سرمايهگذار خارجي علاقهمند براي اين كار حاضر به فعاليت است تاكيد كرده بود كه تنها مساله حاضر مسائل بانكي و مالي است كه به خاطر تحريم وجود دارد و دولت بايد برنامهريزي كند تا پول گردشگران به نحو مناسب وارد كشور شود. 
ترديدي نيست كه فعالتر شدن دولت يازدهم در عرصه ديپلماسي بينالملل و نتايج موفقيتآميز مذاكرات، باعث مطرح شدن بيشتر نام ايران در حوزههاي مختلف از جمله گردشگري شده است اما آيا سازمان گردشگري بايد به همين بسنده كند؟ نقش سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در جلب و تامين نيازهاي گردشگران خارجي چيست؟ نقش دولت تدبير و اميد براي ارتقاء جايگاه گردشگري در برنامه ششم توسعه كشور چيست؟ 
 اين همايش براي پاسخ به اين سوال و سوالات مشابه طراحي شده و مقالات كاربردي را در محورهاي ذيل پذيرا مي باشد. 
 اين همايش تحت حمايت سيويليكا بوده است و به محض اتمام مراحل نمايه سازي، مقالات آن از طريق اين پايگاه منتشر خواهد شد. 

 

 

 

محورهاي همايش:


- بررسي نقش دولت تدبير و اميد در تعيين و تدوين انتظارات و الزامات صنعت گردشگري در برنامه ششم توسعه، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران 

 - چشم انداز، راهبردها و چالش هاي گردشگري سلامت در دولت تدبير و اميد 

- چشم انداز، راهبردها و چالش هاي توسعه گردشگري ساحل محور در دولت تدبير و اميد 
- چشم انداز، راهبردها و چالش هاي آموزش گردشگري در دولت تدبير و اميد 
- چشم انداز، راهبردها و چالش هاي توسعه ارتباطات و حمل و نقل گردشگري در دولت تدبير و اميد 
- چشم انداز، راهبردها و چالش هاي مديريت استراتژيك دولت تدبير و اميد در توسعه گردشگري 
- چشم انداز، راهبردها و چالش هاي تبليغات و بازاريابي منطقه اي و جهاني دولت تدبير و اميد براي توسعه گردشگري 
- چشم انداز، راهبردها و چالش هاي دولت تدبير و اميد براي جذب سرمايه گذاري داخلي و خارجي در گردشگري 
- چشم انداز، راهبردها و چالش هاي دولت تدبير و اميد براي توليد ملي و اشتغال از راه گردشگري 
- نقش ديپلماسي عمومي دولت تدبير و اميد براي ايجاد تعامل و جذب گردشگر از كشورهاي مختلف 
- بررسي مزيت ها و محدوديت هاي نسبي دولت تدبير و اميد براي توسعه گردشگري 
- سياستگذاري و خط مشي گذاري دولت تدبير و اميد در گردشگري كشور 
- فرصت‌هاي ايران در كاربرد قدرت نرم در دولت تدبير و اميد از منظر گردشگري 
- بررسي اهميت، ابزار، اهداف، مخاطبان، بازيگران، الگوهاي ارتباطي، معيار ارزيابي و شرايط و پيش‌نيازهاي موفقيت ديپلماسي عمومي دولت تدبير و اميد از منظر گردشگري(به تفكيك) 
- چشم انداز و راهبردهاي توانايي اثرگذاري، تقويت وجهه بين‌المللي، تعامل روزافزون جهاني و تلاش براي كسب فرصت‌هاي بهتر در توسعه گردشگري در دولت تدبير و اميد 

نظرات