تغيير اقليم يكي از بزرگترين چالشهاي عصر حاضر در نيل به توسعه پايدار است. اين موضوع يكي از مهمترين چالشهاي اقتصادي و اجتماعي بشر در دوره حاضر و آينده براي كشور است. بنابراين لازم است همكاريهاي بينالمللي در زمينه شناخت پيامدها و روشهاي سازگاري و كاهش اثرات آن صورت پذيرد.
مخاطرات ناشي از گرمايش جهاني و تغيير اقليم قابلشناسايي و برنامهريزي است. پيشبيني اقليمي شامل پيشبينيهاي ماهانه، فصلي و سالهاي آينده مهمترين ابزار براي مديريت صحيح كشور است. پيشبيني مخاطرات اقليمي ازجمله سيل، خشكسالي، سرمازدگي و غيره.. از اهميت ويژهاي برخوردار است. دستيابي به فنآوريهاي نوين و دانش روز براي افزايش صحت و دقت پيشبينيها از مهمترين دستاوردهاي علمي بشر ميباشد. ششمين كنفرانس منطقهاي تغيير اقليم باهدف بحث و تبادلنظر و ارائه راهكار در خصوص اين موضوعات ازجمله سيل، مخاطرات جوي و اقليمي، خشكسالي، گردوغبار و پيامدهاي اجتماعي و اقتصادي ناشي از تغيير اقليم برگزار ميشود.
هيئت بينالدولي تغيير اقليم (IPCC) اركان بينالمللي ارزيابي تغييرات اقليمي در جهان است. اين هيئت آخرين اطلاعات علمي، فني و اجتماعي- اقتصادي توليدشده در جهان و آثار آن را بررسي و مورد ارزيابي قرار ميدهد. سازمان هواشناسي كشور بهعنوان مرجع ملي هيئت بينالدولي تغيير اقليم در ايران طي سالهاي اخير مبادرت به برگزاري 5 دوره كنفرانس منطقهاي تغيير اقليم طي سالهاي ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۴ نموده است كه مورد اقبال بسياري از اساتيد و پژوهشگران داخلي و خارجي شد. در ششمين كنفرانس منطقهاي تغيير اقليم، تجربيات بينالمللي، منطقهاي و ملي توسط محققين موردبحث و تبادلنظر قرار خواهد گرفت.
۱- پيشبيني و پيشآگاهيهاي اقليمي، سيل و مخاطرات جوي و اقليمي
۲- اثرات تغيير اقليم و آسيبپذيري ناشي از سيل، خشكسالي و ساير مخاطرات اقليمي
۳- توان اقليمي، توسعه پايدار و تابآوري
۴- سازگاري و كاهش پيامدهاي زيانبار تغيير اقليم
۵- آثار و آسيبپذيري اجتماعي و اقتصادي ناشي از تغيير اقليم