در مديريت فرآيند افزايش بهرهوري و ارتقاي شاخصهاي بهرهبرداري در بخش كشاورزي ضروري است تمامي امكانات موجود محيطي اعم از آب و خاك، سرمايه و نيروي انساني در توليد محصولات و فرآوردههاي كشاورزي به طور مطلوب در سراسر كشور مورد بهرهبرداري قرار گيرد. امروزه سكونتگاههاي انساني در مناطق شهري و روستايي ساماندهي شده و هركجا كه نبض زندگي ميزند تقاضاي محصولات كشاورزي ايجاب ميكند كه به توليد محصولات كشاورزي بايد انديشيد.
كشاورزي در شهر از منظر گوناگون مورد توجه صاحب نظران قرار گرفته و امروزه مورد توجه ويژه برنامهريزان شهري و اقتصاد توسعهاي قرار گرفته است. FAO، كشاورزي شهري را به كار گرفتن بخشي از منابع در مناطق شهري ميداند كه به اهميت غذايي و ايجاد درآمد كمك ميكند. بنا به گزارش سازمان ملل حدود ۱۵ % محصولات غذايي جهان در مناطق شهري توليدميشود.
از اهداف كشاورزي شهري ميتوان به كشاورزي در محل زندگي با هدف بهبود و حفاظت ساختار سرزمين استحكام فرهنگي و تاريخي، مشاركت اجتماعي و اقتصادي در توسعه ملي را نام برد.
محورهاي همايش:
كشاورزي شهري و بحرانهاي محيط زيست
كشاورزي شهري و كسب و كار
فناوريهاي نوين در كشاورزي شهري
كشاورزي شهري و مديريت پساب خانگي