ناباروري همواره يك مشكل اساسي در جوامع بشري بوده است. يكي از نخستين نوشته هاي ثبت شده در رابطه با باروري مربوط به ˈعلي بن عباس اهوازيˈ پزشك ايراني قرن سوم هجري است كه در كتاب ˈالطب الملكيˈ به تشريح ساختمان رحم و نقش آن در زايمان پرداخته است.
اولين اقدام در درمان هاي نوين ناباروري به دهه ٦٠ ميلادي بازمي گردد كه ˈرابرت جي ادواردزˈ در سال ١٣٤٨ شمسي (١٩٦٩ ميلادي) موفق به انجام نخستين لقاح خارج رحمي يا IVF شد و به همين دليل نيز نوبل پزشكي را دريافت كرد، با اين وجود نخستين نوزاد به روش IVF در سال ١٣٦٦ شمسي (١٩٨٧ ميلادي)متولد شد.
نرخ ناباروري در جهان حدود ١٥ درصد بوده يعني حدود ۱۵درصد زوجها در جهان دچار مشكل ناباروري هستند كه در اين ميان متاسفانه نقش مردان در اغلب موارد اندك فرض ميشود درحاليكه 50 درصد مشكل ناباروري در زوج ها مربوط به مردان است. امروزه بسياري از مشكلات ناباروري در مردان قابل رفع بوده و جهان در درمان ناباروري بسيار موفق عمل كرده است. اين موضوع باعث گرديده تا يكي از محورهاي مهم سومين كنگره سلامت مردان-ناباروري مردان به غفلت در موضوع ناباروري مردان اختصاص داده شود و به عبارتي به نقد نظريه اي پرداخته شود كه معتقد است ناباروري مقوله اي مربوط به زنان بوده و ارزيابي مردان در اين نگرش مغفول مانده است. همزماني كنگره با هفته سلامت مردان نيز اين فرصت را به دست ميدهد تا مبحث مهم سلامت مردان نيز مورد بحث قرار گيرد. علاوه بر اين مقالات متنوع در زمينه علوم باروري و سلامت مردان نيز توسط پژوهشگران گرامي كشور در اين كنگره مطرح ارائه خواهد شد.
مفتخرم به عنوان دبير سومين كنگره سلامت مردان-ناباروري مردان و عضو كوچكي از جامعه بزرگ پزشكي از عموم اساتيد، انديشمندان و همكاران گرامي جهت شركت در كنگره فوق دعوت بعمل آورده و اعلام نمايم كه در كنگره فوق تلاش بر اين است كه با حضور انديشمندان گروههاي پزشكي، اعضاء محترم هيئت علمي دانشگاههاي كشور و متخصصان گرامي به بحث و تبادل نظر پيرامون سلامت مردان، ناباروي و نقش مردان در ناباروي و توسعه سياستهاي جمعيتي كشور بپردازيم كه مسلما فرصت خوبي براي استفاده بهينه از تجربيات اساتيد حوزه هاي مختلف در پيشرفت علمي و عملي كشور عزيزمان خواهد بود.