در سه دههي اخير، انسان با مسائل جديدي در حوزه سلامت، محيط زيست، لزوم بهرهوري از انرژي و ... مواجه است كه هر يك از اين مسائل بعلت پيچيدگي كه در حل آنها نهفته است، پاسخگويي علوم با مرزبنديهاي فعلي را به چالش كشيده كه يكي از مهمترين راههاي حل آن در تركيب و تقريب رشتههاست به عبارتي به نظر ميرسد حوزههاي قبلي علوم براي حل مشكلات امروز عاجز مانده و دست ياري به سمت حوزههاي ديگري از علوم دراز نموده است.
گفتمان ميان رشتهاي با برقراري ارتباط و پيوند بين چندين رشته، علاوه بر رفع موانع گفته شده در اثربخشي بيشتر محيط دانشگاهي و امكان از بين بردن فاصله و فضاي خالي بين علوم را فراهم ميآورد. در نتيجه، جوامع علمي به دليل ماهيّت و گستره چالشهاي كنوني و همچنين ارتقاء بهرهوري و مهارتهاي تعاملي خود از طريق توليد دانش كاربرديِ ناشي از پيوند و انسجام بين رشتههاي متعدد دانشگاهي، انتظار است به طور روزافزون خواستار تركيب دانش برآمده از رشتههاي مختلف علمي در قالب رويكردهاي تلفيقي و ميانرشتهاي باشند.
اين مهم نياز به برگزاري همايشهاي علمي براي بررسي ضرورت، راهكارها، جهتيابي توسعه ميانرشتهاي دارد. پرديس البرز در راستاي وظيفه دانشگاهي خود بر آن است نقش خود را در اين عرصه به طور جدي ايفا نمايد. يكي از موارد حصول به اين نتيجه برگزاري همايشها و نشستهاي علمي با اهداف ويژه است. از اينرو پرديس البرز «كنگره ملي نقش مطالعات ميانرشتهاي در توسعه علمي و كار آفريني كشور» را با اهداف زير برگزار مينمايد:
بررسي ضرورت، اهميت، كاربرد و الزامات ميانرشتهاي در توسعه علمي كشور
تبيين كاركرد و نقش دانشگاهها در توسعه ميانرشتهاي در چهارچوب نقشه جامع علمي كشور
بررسي نقش ميانرشتهاي در توسعه كارآفريني و اشتغالزايي
تبيين نقش ميانرشتهاي در ارتقاء جايگاه بينالمللي دانشگاه
تببين نقش ميانرشتهايها در تحقق مسئوليت اجتماعي دانشگاه
شناسايي چالشها، موانع و راهكارهاي توسعه ميانرشتهاي در كشور
محورهاي كنگره:
مباني، مفاهيم، تجربهها، الگوها و روندهاي جديد توسعه ميانرشتگي در كشورهاي در حال توسعه و توسعه يافته
ملزومات و موانع ساختاري و نهادي
ظرفيت دانشگاهها در توسعه ميانرشتگي
آينده پژوهي و توسعه ميانرشتگي
ميانرشتگي و توسعه علمي و كارآفريني
ميانرشتگي و ارتباط صنعت و دانشگاه