امروزه فناوري سلولهاي بنيادي و كاربرد آن در پزشكي بازساختي با اقبال شديد محققين و دانشمندان جهان به اين شاخه از علم و فناوري روبهرو گشته و سرمايهگذاريهاي سنگين كشورهاي پيشرفته در اين حوزه، حاكي از نقش مهم و چشمگير اين شاخه از علم و فناوري در كسب سهم مهمي از درمان بيماري ها در آينده نزديك دارد بطوريكه پيش بيني مي شود در دهه آينده كشورهاي صاحب فناوري در اين حوزه، صاحبان اقتدار در سطح ملي و بين المللي باشند.
پيشرفت هاي جمهوري اسلامي ايران در حوزه سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي با وجود سرمايهگذاري اندك، نشاندهنده استعداد بالاي رشد كشور در اين حوزه است بطوريكه هماكنون جمهوري اسلامي ايران از لحاظ توليد مقالات حائز رتبه اول در بين كشورهاي اسلامي است. با توجه به جايگاه بالاي اين فناوري برتر در دنيا و اهميت درماني و ارزش اقتصادي آن براي جامعه، همچنين قرار گرفتن علوم سلول هاي بنيادي در ميان اولويت هاي (الف) در علوم پايه و كاربردي بند (۳-۲) فصل سوم سند نقشه جامع علمي كشور، مسلماً افزايش سرمايهگذاري هاي مادي و معنوي و اجراي برنامه هاي ترويجي علمي- فرهنگي در اين حوزه مي تواند باعث كسب جايگاه شايسته در منطقه و جهان توسط جمهوري اسلامي ايران در افق ۱۴۰۴ گردد. در اين راستا، ستاد توسعه فناوري هاي سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي معاونت تحقيقات و فناوري رياست جمهوري با استعانت از الطاف بيكران خداوند متعال و امام عصر (عج)، افتخار دارد به اطلاع همه پژوهشگران، متخصصان، سرمايهگذاران و علاقهمندان حوزه سلول هاي بنيادي برساند "سومين جشنواره ملي و كنگره بين المللي سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي" در تاريخ 3 تا 10 آذر 1397 در محل سالن همايشهاي اجلاس سران تهران برگزار خواهد شد.
اين رويداد بزرگ ملي و بين المللي، سومين تجربه ستاد توسعه علوم و فناوريهاي سلولهاي بنيادي در حوزه ترويج و اطلاعرساني علوم و فناوريهاي سلولهاي بنيادي و پزشكي بازساختي است كه اميد است در دهمين سالگرد تأسيس اين ستاد، با بهرهگيري از تجارب موفق رويدادهاي پيشين و تلاشهاي خستگيناپذير همكاران، بسيار پربارتر و موفقتر از سال گذشته برگزار گردد.
جشنواره سوم شامل 9 بخش اصلي خواهد بود كه عبارتند از:
1. كنگره بينالمللي
2. كارگاههاي آموزشي تخصصي
3. نمايشگاه شركتهاي دانشبنيان
4. فنبازار
5. كانون انديشه و نوآوري
6. جايزه ملي
7. رويداد استارتاپها
8. بخش دانشجويي
9. بخش دانشآموزي
محتواي علمي جشنواره امسال بر 12 محور اصلي استوار است كه عبارتند از:
1. فناوري هاي كاربردي در پژوهشهاي سلولهاي بنيادي (Applied Technologies for Stem Cell Research)
2. سلولايمنيدرماني (Immune Cell Therapy)
3. ژندرماني و ويرايش ژني (Gene Therapy and Gene Editing)
4. انداموارهها در مدلسازي بيماريها و تكوين (Organoids in Disease Modeling and Development)
5. پرتواني و بازبرنامهنويسي (Pluripotency and Reprogramming)
6. زيست موادها و تجهيزات (Biomaterials and Devices)
7. مهندسي بافت (Tissue Engineering)
8. بانك سلولي (Cell Banking)
9. پيامرساني سلولي و وزيكولهاي مشتق از سلول (Cell Signalling and Cell-Derived Vesicles)
10. كارآزماييهاي باليني و مداخلات مبتني بر پزشكي بازساختي (Clinical Trials and Regenerative Medicine Interventions)
11. تجاريسازي محصولات مبتني بر سلول و پزشكي بازساختي (Commercialization of Cell-Based and Regenerative Products)
12. مسائل اخلاقي، قانوني و اجتماعي (Ethical, Legal and Social Issues)
همچنين سخنرانيهاي علمي محققين برجسته خارجي و داخلي در حوزه سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي، زينتبخش محتواي علمي اين رويداد مي باشند. اين رويداد بزرگ ملي و بين المللي، در كنار ارائه جديدترين پيشرفتهاي علمي اين حوزه در ايران و سراسر دنيا، بستري مناسب براي گردهمايي و تبادل تجربيات علمي و تجاري در زمينه سلولهاي بنيادي و پزشكي بازساختي در ميان دستاندركاران اين دانش و فناوري جديد و صاحبان صنايع نوپاي اين عرصه فراهم آورده و زمينه حمايتهاي صاحبان سرمايه و دولت از دانشمندان، صاحبان ايده و فعالان اين حوزه را پررنگتر مينمايد.
ستاد توسعه علوم و فناوريهاي سلولهاي بنيادي از تمامي علاقهمندان و همچنين اساتيد، دانشجويان، پژوهشگران و متخصصان فرهيختهاي كه در زمينه علوم سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي فعال هستند، دعوت مي نمايد تا با حضور فعال در "سومين جشنواره ملي و كنگره بين المللي علوم و فناوريهاي سلولهاي بنيادي و پزشكي بازساختي" بر غناي علمي اين رويداد بزرگ ملي و بينالمللي بيفزايند و با مشاركتي بسيار پربارتر از گذشته، در ترويج اين دانش و فناوري بسيار مهم و روبهرشد كشور داشته باشند.