دومین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی

دومین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم دامی

پس از تجربه موفق اولين همايش ملي پژوهش هاي نوين در علوم دامي با مشاركت قريب به اتفاق دانشگاه هاي كشور در سال 6و 7 خرداد 1394، با محوريت تنش هاي محيطي،مفتخريم در دومين همايش ملي پژوهش هاي نوين در علوم دامي در 22 و 23 فروردين 1397 با اهداف و محور هاي ذيل الذكر، در خدمت پژوهشگران و فرهيختگان دانشگاهي، دانشجويان و فعالان صنعت دام و طيور كشور باشيم. 

اهداف و ضرورت ها:

امروزه موقعيت ايران در منطقه غرب آسيا به عنوان يك كشور مرجع و موثر در مناسبات و تحولات منطقه مي طلبد تا موسسات علمي و دانشگاه ها نيز علاوه بر نقش آفريني در عرصه هاي بين المللي و كسب افتخارات علمي، در مرجعيت علمي منطقه اي و جهاني نيز سهم عمده و قابل توجهي را ايفا نمايند. از اين رو برگزاري همايش هاي علمي در سطوح ملي و منطقه اي و با هدف گذاري ايجاد اجماع علمي در حوزه علوم و صنايع دام و طيور، معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري ايران به كشور هاي منطقه، ايجاد بستري براي تبادلات و رايزني هاي علمي و تجاري دانش بنيان، معرفي پتانسيل هاي علمي، فناوري، توليدي و استاندارد هاي ايران به نمايندگان بازار هاي منطقه اي و جهاني، ايجاد امكان تبادل استاد و دانشجو و اخذ فرصت هاي مطالعاتي مشترك از جمله راه كا هاي پيش رو است.

قدمت صنعت دام و طيور ايران و خصوصا استان خراسان جنوبي، پتانسيل صادراتي مرز و آسان بودن مشاركت هاي علمي در بين مراكز علمي كشور هاي منطقه، با توجه به پتانسيل علمي دانشگاه هاي شرق كشور در اين زمينه، باعنايت به شرايط اقليمي استرس زا، پيش روي بيابان، خشكسالي و كمبود منابع آب براي توليد پايدار و اقتصادي در منطقه پيام ها و ديدگاه هاي مشتركي را در مقابله با استرس هاي محيطي، بحران هاي زيست محيطي، مشكلات اقتصادي، مدل هاي توسعه اشتغال و توانمندسازي در بخش دامپروري علي رغم مشكلات موجود را فراهم نموده كه برگزاري همايش هاي چند مليتي با توجه به ابعاد بين المللي با مشاركت جمهوري افغانستان مسائل زيست محيطي را با هدف تبادل افكار جوامع علمي اجتناب ناپذير مي كند. به عبارت ديگر همايش هاي منطقه اي با نگاه جامع بين المللي نوعي خط و مشي ديپلماتيك علمي را در حل بحران هاي منطقه اي رقم مي زنند كه گاها توانايي و پتانسيل به وجود آمده در جريان يك اجماع مبتني بر خرد جمعي بر توان ديپلماسي منفعت گراي سياسي در شرايط پر تنش منطقه غالب گشته و تحت فشار افكار عمومي يا اصلاح ديدگاه هاي مديران و سياست مداران مناقشات كهن قابل حل مي گردد. 

علاوه بر ابعاد بين المللي همايش، پرداختن به راه حل هاي علمي در مواجهه با تنش هاي محيطي و كاهش خسارات وارد شده به صنعت، بر پايداري اقتصادي صنعت دام و طيور در منطقه و جلوگيري از تخليه جمعيتي نقشي بسيار موثر خواهد داشت. همچنين امنيت زيستي و به تبع آن امنيت غذايي حاصل از توليد پايدار و كنترل عوامل مخل فرآيند هاي طبيعي توليد از جمله بيوتروريسم از جمله عوامل مهم و البته مغفول است كه بر اقتصاد و توليد در بخش دام و طيور تاثير گذار بوده و انتظار مي رود اجماع جهاني حاصل از هم انديشي و همايش هاي علمي در حل اين مشكلات راه گشا باشد. در اين رهگذر دستيابي به آخرين ره آورد هاي پژوهشي فناوري هاي نوين از جمله فناوري هاي بومي نظير دستاورد هاي انرژي هسته اي كشورمان با توجه به نو ظهور بودن در ايران و محدود بودن در برخي كشور هاي منطقه و نيز استفاده از توانايي برخي كشور هاي پيشگام نظير روسيه و برخي سازمان هاي بين المللي نظير FAO در اين حوزه مي تواند به توسعه صنعتي اين فناوري و استفاده از آن در گسترش صنايع تبديلي، توليد محصولات ارگانيك و افزايش پتانسيل هاي تحقيقاتي و تجاري دانش بنيان و صادرات محور كشور در حوزه دام و طيور كشور كمك قابل توجهي كند.

به كاربردن دستاورد هاي علمي، اجماع بين المللي و ايجاد زير ساخت هاي مشترك علمي در حل بحران هاي پيش روي صنعت دام و طيور در منطقه، نياز مند مدل هاي ترويجي، اشتغال زايي پايدار، توانمند سازي ظرفيت هاي موجود، ارتقاي بهره وري در توليد و صنايع وابسته و نهاياتا مقاوم سازي اقتصادي دامپروري كشور، يكي از اهداف همايش براي مدل سازي مسير هاي توانمند سازي و مقابله با بحران به شيوه علمي و موثر با استفاده از تجربيات كشور هاي منطقه و انجمن هاي بين المللي خواهد بود. 

به طور كلي همايش ملي پژوهش هاي نوين در علوم دامي با هدف ايجاد هماهنگي هاي منطقه اي در گسترش مطالعات مشترك، ايجاد فهم مشترك از مسائل، و اجماع علمي و فرهنگي در مقابله با مسائل خواهد كوشيد.

 

محوريت همايش:

 بحران ها و تنش هاي زيست محيطي و امنيت زيستي در علوم دامي
كاربرد فناوري هاي نوين و انرژي هسته اي در علوم دامي
مدل هاي كارآفريني، توانمندسازي، ارتقاي بهره وري و مقاوم سازي اقتصادي در توليد و فرآوري محصولات دامي
 

Environmental Crises and Stresses and Biosecurity in Animal Science
Application of New Technologies and Nuclear Energy in Animal Science
Models of Entrepreneurship, Empowerment, Improving Efficiency And Strengthening The Economy In Production and Processing of Livestock Products

 

محورهاي اصلي همايش

تغذيه

ژنتيك و اصلاح نژاد

فيزيولوژي، بهداشت و سلامت

اقتصاد و مديريت

نظرات