کنفرانس بین‌المللی معماری منظر خاورمیانه

کنفرانس بین‌المللی معماری منظر خاورمیانه

وقتي مناظر تغيير مي‌كنند كيفيت زندگي نيز دگرگون مي‌شود. تغيير منظر بيش از هر چيز ناشي از فعاليت‌ها و (سوء)رفتارهاي بشر است و مي‌تواند به ارتقاي كيفيت زندگي منجر شود و يا تهديدي جدي براي آن باشد.
در دهه‌هاي گذشته، خاورميانه كانون تحولات اقتصادي-اجتماعي و تغييرات زيست‌محيطي بوده است. پديده‌هايي مثل خشكسالي، بيابان‌زايي، جنگ، توسعه شهري سريع، مهاجرت، حاشيه نشيني و بحران‌هاي مالي تغييرات زيادي به‌بار آورده‌اند كه در اثر آن سلامت، پايايي و تاب‌آوري مناظر طبيعي و فرهنگي، و به دنبال آن معيشت مردم، به شكلي جدي در معرض تهديد قرار گرفته است.
در ميانه‌ي چنين تغييرات چشمگيري، حرفه‌مندان منظر بايد آگاهي خود را نسبت به گستردگي و پيچيدگي مفهوم منظر افزايش دهند و درحالي‌كه از فن‌آوري‌هاي نو بهره مي‌برند با چالش‌هاي نو نيز مواجه شوند. در چنين شرايطي پروژه هاي مختلفي در حوزه معماري منظر در اين منطقه انجام شده كه از نظر مقياس و ويژگي هاي ماهيتي و بصري تفاوت هاي چشمگيري دارند.
در چنين شرايطي كنفرانس معماري منظر خاورميانه در تاريخ 17 و 18 ارديبهشت 1397 در تهران برگزار مي‌شود. هدف از كنفرانس ايجاد بستري براي بسط گفتمان هستي‌شناختي درباره‌ي مفهوم منظر و تغيير منظر و معرفي پروژه هاي انجام شده در اين راستا است. گسترش رويكردهاي ميان‌دانشي در مطالعات منظر مي‌تواند عرصه‌هايي نو در طراحي و برنامه‌ريزي منظر بگشايد و بينشي عميق حاصل كند كه نتيجه‌اش دستيابي به روش‌هاي براي پاسخ‌گويي كارامد در مواجهه با تغييرات زيست‌محيطي و اقتصادي-اجتماعي است به نحوي كه  مناظر ارزشمند و محيط‌زيست مشترك انسان‌ها حفظ شوند و به حيات پاياي خود ادامه دهند و موجبات افزايش كيفيت زندگي ساكنان در اين منطقه فراهم آيد.

اين كنفرانس محملي براي جمع شدن متخصصيني از سراسر جهان خواهد بود تا با همفكري و تبادل دانش و تجربيات بتوانند در جهت دستيابي به اهداف پيش گفته گام بردارند.

 

محورهاي كنفرانس:
موارد فهرست شده ذيل، بخشي از موضوعات قابل ارائه در اين كنفرانس را شامل خواهد شد. لازم به ذكر است كه ارائه مقالات با موضوعات مرتبط ديگر نيز پذيرفته خواهد شد.
محورهاي اصلي كنفرانس به شرح زير است:

• سير تحول مفهوم منظر
زير‌عنوان‌ها عبارت‌اند از:
منظر در قامت رشته‌اي علمي، خدمات حرفه‌اي، استانداردها، دانش بومي، مديريت و قانون‌گذاري، رويكردهاي ميان‌رشته‌اي
فن‌آوري‌هاي سطح بالا، ارزيابي منظر، برنامه‌ريزي و طراحي منظر، حفاظت از منظر، مرمت منظر

• جهاني‌شدن، توسعه و تغييرات جمعيتي
زير‌عنوان‌ها عبارت‌اند از:
شهري‌شدن، صنعتي‌شدن، رشد سريع جمعيت، تراكم جمعيت، مهاجرت، تمركزگرايي، دسترسي، فن‌آوري

• منابع طبيعي، تغيير اقليم و فجايع طبيعي
زير‌عنوان‌ها عبارت‌اند از:
جنگل‌زدايي، بياباني‌شدن، آتش‌سوزي در طبيعت، بحران ريزگردها، آلودگي، سيل، فرسايش، موج گرما، خشكسالي ،نابودگي زيستگاه، گرمايش جهاني و اثر گلخانه‌اي، كاهش اثر تغيير اقليم و سازگاري با آن، ردپاي كربن، مديريت و مصرف انرژي
مديريت منابع طبيعي

• منظر و تغييرات اقتصادي
زير‌عنوان‌ها عبارت‌اند از:
فقر، بحران اقتصادي، بحران مالي، ركود اقتصادي، توليد ملي، رشد اقتصادي، سرمايه‌گذاري و كارآفريني، تجارت الكترونيكي، برندسازي

• منظر و تغييرات اجتماعي-فرهنگي
زير‌عنوان‌ها عبارت‌اند از:
نابرابري، بيكاري، فساد، كمبود مواد غذايي، روش زندگي، عدالت اجتماعي، حقوق مدني، توسعه‌ي انساني، سمن‌ها
سياست اجتماعي، ارتباطات و رسانه‌ها، آموزش

• منظر و سياست
زير‌عنوان‌ها عبارت‌اند از:
منازعات منطقه‌اي، جنگ و دوران پس از جنگ، تروريسم، تجزيه‌طلبي، رژيم‌هاي بين‌المللي

• حفاظت از منظر
زير‌عنوان‌ها عبارت‌اند از:

منظر فرهنگي، منظر شهري تاريخي، سيستم‌هاي ميراثي كشاورزي، منظر روستايي، منظر ميراث صنعتي، راه‌هاي فرهنگي، راه ابريشم، منظر تاريخي، مستندسازي، مديريت، و پايش ميراث جهاني، چالش‌هاي حفاظت و توسعه، سير تحول منظر و باغ

• منظر و فن آوريهاي نوين

نظرات