با استعانت از خداوند متعال، " مركز بين المللي همايشها و سمينارهاي توسعه پايدار علوم جهان اسلام" با حمايت مؤثر ارگان ها، سازمان ها و مجامع علمي و دانشگاهي برگزار خواهد شد. باتوجه به اهميت موضوع و همچنين نقش سازنده آن در جامعه ، دبيرخانه اجرايي انتظار دارد اين همايش با مشاركت متوليان اين امر كه در يك طيف گسترده و مرتبط با زنجيره طراحي ، برنامه ريزي، مديريت و اجرا اعم از مسئولين، متخصصين ، مهندسين ، كارشناسان و صاحب نظران مي باشد برگزار گردد. تا با ارائه جديدترين مقالات و دستاوردهاي علمي و تجربي روز دنيا توسط پژوهشگران و محققين در راستاي ارتقاي سطح علمي با هدف افزايش توسعه و ترويج علوم و فنون بنيادين در اين حوزه و در نهايت افزايش بهره وري و نهايتا توسعه همه جانبه و صحيح جامعه گامي استوار برداريم.
تاكنون گردهمائيهاي متعددي پيرامون مسائل مختلف علوم برگزار شده است؛ اما با توجه به اهميت موضوع توسعه و ترويج علوم و فنون بنيادين در جامعه و ضرورت تبادل اطلاعات صاحب نظران اين حوزه، تيم برگزاركننده با هدف ايجاد فرصتي مناسب براي تبادل اطلاعات و ارايۀ دستاوردهاي پژوهشي و علمي انديشمندان، پژوهشگران و دستاندركاران حوزه هاي مختلف همايش فوق را برگزار خواهد كرد.
رويكرد دبيرخانه علمي و اجرايي در برگزاري اين برنامه ، جلب مشاركت تمامي مراكز علمي و حرفه ايي ، تعامل با انجمن هاي ملي و بين المللي مرتبط و دعوت از صاحبنظران برجسته با هدف تعامل علمي از يك سو و افزايش خود باوري علمي در كشور ، تمركز بر مسائل و چالشهاي روز ، طراحي محتواي علمي و كاربردي براي مسئولين مي باشد .
اميد است با حمايت محققان و صاحب نظران عزيز اين مرز و بوم بتوان گامهاي استواري در جهت توسعه و ترويج علوم و فنون بنيادين در جامعه اسلامي برداشت.
محورهاي همايش :
الف: توسعه پايدار در علوم كشاورزي
1.نقش علوم كشاورزي در توسعه پايدار
2.كاربرد فناوريهاي نوين در كشاورزي
3.ترويج و اقتصاد كشاورزي
4.علوم دام و دامپزشكي
5.علوم شيلات و آبزيان
6.مديريت كشاورزي
7.توليدات گياهي
ب: توسعه پايدار در علوم منابع طبيعي
1.نقش جنگل ها و مراتـع در فرآيند توسعه پايدار
2.مشاركت عمومي مردم درپروژه هاي بيابانزدايي
3.كاربرد فناوريهاي نوين در علوم جنگل و مرتع
4.كاربرد فناوريهاي نوين در علوم آبخيزداري
5.آبخيزداري و مديريت منابع آب و خاك
6.نقش آبخيزداري در توسعه پايدار
7.بيابان و بيابان زدايي
پ: بحران هاي زيست محيطي و توسعه پايدار
1.الگوهاي توسعه پايدار و محيط زيست شهري
2.كاربرد فناوريهاي نوين در محيط زيست
3.ارزشگذاري اقتصادي زيست محيطي
4.حقوق محيط زيست و توسعه پايدار
5.مكانيسم هاي توسعه پاك(CDM)
6.تغيير اقليم و گرمايش جهاني
7.تنوع زيستي و توسعه پايدار
8.ارزيابي و آمايش سرزمين
9.آلودگيهاي محيط زيست
10.پسماندها و بازيافت