در ابتدا در ارتباط با اقتصاد مقاومتي بايد بيان نمود كه روشي است براي مقابله با تحريم هاي اقتصادي عليه يك منطقه يا كشور تحريم شده، با كم ترين وابستگي به خارج از كشور در خصوص نياز هاي اساسي در شرايطي كه صادرات و واردات هيچ كدام براي آن كشور مجاز نمي باشد و در واقع اقتصاد مقاومتي به معني تشخيص حوزه هاي فشار و متعاقباً تلاش براي كنترل و بياثر نمودن آن تاثيرها و در شرايط آرماني تبديل چنين فشارهايي به فرصت است. همچنين براي رسيدن به اقتصاد مقاومتي بايد وابستگيهاي خارجي كاهش يابد و بر توليد داخلي كشور و تلاش براي خوداتكايي تأكيد گردد. ضمنا طبق نظر دولتمردان جمهوري اسلامي ايران در تعريف اقتصاد مقاومتي، ضرورت مقاومت براي رد كردن فشارها و عبور از سختيها براي رسيدن به نقاط مثبت ملي نياز است و بايد در نظر داشت اين روش اقتصادي از نظر تعريف با اقتصاد رياضتي تفاوت دارد.
اقتصاد مقاومتي براي اولين بار در شهريور ۱۳۸۹ توسط آيت الله خامنهاي (مد ظله العالي) مطرح شد و ايشان «اقتصاد مقاومتي» را معنا و مفهومي از كارآفريني معرفي نمود و براي نياز اساسي كشور به كارآفريني نيز دو دليل «فشار اقتصادي دشمنان» و «آمادگي كشور براي جهش» را معرفي نمود.
از اين رو ارتباط قوي و مداوم بين "اقتصاد مقاومتي" و "مديريت" براي هيچ شخصي پوشيده نيست و در همين راستا پژوهشكده مديريت و توسعه برآن شد با همكاري دانشگاه ها و انجمن هاي علمي داخلي و بين المللي رويدادي را تحت عنوان " نخستين كنفرانس ملي تحقيق و توسعه در مديريت و اقتصاد مقاومتي" در روز چهارشنبه مورخ 16 اسفند ماه 1396 در مركز همايش هاي بين المللي صدا و سيما تهران برگزار نمايد.
لذا بدين طريق، از اساتيد، صاحب نظران، دانشجويان، كارشناسان، پژوهشگران و علاقمندان محترم در حوزه مديريت، اقتصاد،كارآفريني و به خصوص اقتصاد مقاومتي دعوت مي شود در صورت تمايل به ارائه مقاله يا مشاركت فردي و گروهي در اين كنفرانس، نسبت به ارسال مقالات به دبيرخانه اقدام فرمايند.
محورهاي كنفرانس