ايران كشوري است توسعهيافته با جايگاه اول اقتصادي، علمي و فناوري در سطح منطقه، با هويت اسلامي و انقلابي، الهامبخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بينالملل.
سند چشمانداز بيستساله ايران، سندي جهت تبيين افقي براي توسعه ايران در زمينههاي مختلف فرهنگي، علمي، اقتصادي، سياسي و اجتماعي است كه توسط مجمع تشخيص مصلحت نظام تدوين شده است. اجراي اين چشمانداز از سال ۱۳۸۴ و در قالب چهار برنامه توسعه ۵ ساله انجام ميگيرد. سال ۱۴۰۴ خورشيدي (۲۰۲۵ ميلادي) افق چشمانداز است.
زنان در جبهه فرهنگي نقش بسيار مهمي را دارند زيرا زنان جايگاه استادي و مربيگري جامعه را دارند و خط مقدم مديريت اقتصاد مقاومتي در خانواده به دست زنان ايجاد ميشود. نقش سازمانها و نهادها براي تحقق اقتصاد مقاومتي در خانواده، برنامهريزي براي شناخت و بهرهبرداري بهتر از پتانسيل زنان، آشنا نمودن زنان با ادبيات و سياستهاي اقتصاد مقاومتي، حمايت و فراهم كردن بازار توليدات هنري و صنايعدستي، تشويق به مصرف كالاهاي داخلي و حمايت از توليدكنندگان در داخل است، بنابراين زنان با فعاليتهاي اقتصادي ميتوانند بهعنوان مديران سبد دارايي و مصرفي خانوادهها با گام برداشتن در جهت ارتقاي اقتصاد خانواده نقش مهمي را در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي ايفا نمايند. امروز برخورداري از تحصيلات عاليه، تخصص و آگاهي از فناوري ابزار كارآمدي است كه جامعه زنان ما از آن برخوردار هستند. شرايط پس از تحريم، فرصت مغتنمي است كه زنان در اين ميان نقش طلايي خويش را بر عمده گرفته و حضور فعالي در توليد و كارآفريني داشته باشند.
نقش مادران در پرورش فرزندان كارآفرين و برنامهريزي براي آينده فرزندان بسيار مؤثر است. چراكه ميتوانند با پرورش خلاقيت در فرزندان خود، زمينه را براي پرورش روحيه كارآفريني و فعاليت در بخشهاي توليدي در آينده فراهم كنند.
دانشگاه آزاد اسلامي واحد بندرعباس بر اين است كه با برگزاري اين همايش جايگاه زنان را در سند چشمانداز ۲۰ ساله از همه شعاعها نگريسته و توصيف نمايد.
محورهاي همايش:
-زنان، توسعه علمي، پژوهش و فناوري
-زنان و ارتقاء سلامت و سبك زندگي سالم
-زنان و حقوق، امنيت اجتماعي و قضايي
-زنان و اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل
-زنان و ارتقاء جايگاه اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي
-زنان و جايگاه مديريتي