کنگره بین المللی روانشناسی خانواده در بستر ارزش های دینی و فرهنگی

کنگره بین المللی روانشناسی خانواده در بستر ارزش های دینی و فرهنگی

معرفي كنگره:

ازدواج حقيقتي است كه بر سرتاسر كائنات و ملك و ملكوت و عرش و فرش سايه انداخته است و ريشه در اعماق آفرينش و باورهاي فرهنگي و اعتقادات ديني و ملي ساكنان دهكده جهاني دارد. اقليم هاي جغرافيايي، فرهنگي و قومي هر كدام به نوعي، بر سنت ها، آداب و تشريفات اين حقيقت آشكار سايه افكنده است. در اين ميان ازدواج در آيين توحيدي رنگ و بوي ديگري دارد كه بسيار متمايز از سبك و سياق هاي اقليم هاي فرهنگي و جغرافيايي است. به­ويژه اين كه دين مبين اسلام ازدواج را موجب آرامش و نزول رحمت و مودت دانسته و رسول خاتم(ص) از خانواده به عنوان زيباترين بناي هستي ياد كرده است.
ازدواج با رويكرد اسلامي واقعيتي است كه هنوز در تار و پود و بن لايه هاي دروني و بيروني فرهنگ جامعه ايراني جاي خود را پيدا نكرده است و چنين سرنوشتي، رسالت كارگزاران نظام اسلامي و متخصصان حوزه روان شناسي و مشاوره را بسي سنگين كرده است.
با كمال تأسف، تغيير الگوهاي ازدواج به سمت اشرافي گري و ليبراليسم فرهنگي، بالارفتن سن ازدواج، نرخ روزافزون طلاق، ضعف نظام آموزشي كشور در پرورش مهارت هاي زندگي و قابليت هاي همسرگزيني، خلأ ناشي از تبيين الگوهاي ازدواج ب­هنگام و دقيق، تن دادن به ازدواج هاي هيجاني، غيراخلاقي، تحميلي و ناخواسته، فقدان برنامه آموزشي مناسب قبل از ازدواج، حين ازدواج و بعد از ازدواج، ضعف قوانين مربوط به حوزه خانواده، ناديده گرفتن اصل مترقي 110 قانون اساسي در محور قرار دادن خانواده در همه برنامه ها، عدم توجه كافي بعضي از والدين به انديشه فرزندآوري و فرزند پروري و اثرات تكنولوژي بر نظام خانواده از جمله چالش هايي هستند كه سلامت جامعه و بهداشت روان و تحكيم و تعالي خانواده را تهديد مي­كند. امروزه خانواده به عنوان تنها نهاد فطري، طبيعي و بي بديل آفرينش در معرض خطر جدي است و ناديده گرفتن و نشنيدن زنگ خطر تهديدات خانواده، هزينه هاي جبران ناپذيري را بر بشريت تحميل خواهد كرد. انجمن علمي روان شناسي خانواده ايران و انديشكده خانواده مركز الگوي اسلامي ايراني پيشرفت با هدف تبيين الگوي مطلوب خانواده در بستر ارزش هاي ديني و فرهنگي و نيز با هدف معرفي فعاليت­هاي پژوهشي در اين زمينه و در راستاي ارج نهادن به تلاش محققين اين حوزه، اقدام به برگزاري كنگره بين المللي روان شناسي خانواده در بستر ارزش هاي ديني و فرهنگي نموده است. در اين كنگره سعي خواهد شد تا آخرين دستاورهاي علمي در محورهاي كنگره، توسط متخصصين مربوطه، در قالب ارائه مقاله و نمايش پوستر عرضه شود. برگزاركنندگان كنگره برآنند تا در حاشيه همايش با دعوت از سخنرانان كليدي داخلي و بين المللي، برگزاري پانل ها و كارگاه هاي آموزشي، و تجليل از پژوهشگران و استادان ممتاز حوزه روان شناسي و مشاوره خانواده و ازدواج و معرفي آثار برجسته، بر غناي علمي كنگره بيفزايند.
 

محورهاي كنگره:

-پايداري و تعالي خانواده
-خانواده، دين و فرهنگ
-خانواده، رسانه/ فضاي مجازي
-حريم خانواده
-خانواده مطلوب
-خانواده/ حكومت و قوانين حمايتي
-راه كارهاي ترويج ازدواج دقيق و بهنگام
-اشتغال و ازدواج
-آرامش در خانواده
-آموزش در خانواده، پويايي در كار (سازمان)
-آسيب شناسي خانواده
-نظريه هاي خانواده محور و ارزش هاي ديني فرهنگي
-كاركردهاي خانواده
-جايگاه و رسالت خانواده در اديان ابراهيمي (ع)
-خانواده و رويكردهاي فرزند پروري
-رسالت نهادهاي كشوري در تدوين برنامه هاي خانواده محور
-مولفه هاي اصلي الگوي خانواده ايراني- اسلامي
-رضامندي زناشويي

نظرات