0
روز
نان پر مصرف ترین، ارزانترین، سالمترین و خوش خوراک ترین ماده غذایی مورد استفاده انسان در جهان و ایران می باشد و فرآوری صحیح آن فواید آن را دوچندان میکند.
از آنجا که در کشور ما نان، بخش عمده ای از غذای روزانه خانوارها را تشکیل می دهد از این رو هزینه های این ماده غذایی در اقتصاد خانوار و کیفیت آن در سلامت خانواده بسیار اثرگذار است. در سال حدود۱۱ میلیون تن گندم در کشور تولید می شود که ۳ میلیون تن آن به ضایعات نان تبدیل می شود. طبق آمار فائو ایران مقام نخست مصرف نان در جهان را دارد. این در حالی است که میانگین سرانه مصرف نان در جهان حدود ۶۵ تا ۷۰ کیلوگرم است، اگر دور ریز نان هر ایرانی را حساب کنیم می بینیم که حدود ۵۰ کیلوگرم از آن هدر رفته است. به عبارت دیگر هر ایرانی در سال به اندازه سه چهارم مصرف متوسط یک نفر در جهان، نان هدر می دهد.
از سوی دیگر ایران در مرکز پیدایش و زراعی سازی گندم و جو قرار دارد و ارقام بومی منحصر به فردی در ایران همچنان کشت می شود. توجه به این ذخایر وراثتی ارزشمند می تواند به غنی سازی پتانسیل ژنتیکی ارقام اصلاح شده گندم و بهبود کیفیت نان و افزایش تولید که یکی از ضرورت های راهبردی آینده جهان است کمک نماید.
هدف برگزار کنندگان این همایش گرد هم آوردن صاحب نظران و اندیشمندان این عرصه جهت تبادل اطلاعات خود و بررسی چالش های پیش روی تولید و فرآوری انواع نان، تغییر شیوه های آماده سازی نان در جهت کاهش ضایعات، ارائه راهکارهایی برای بهبود کیفیت نان و جلب توجه مسئولان و سیاستگذاران به مشکلات موجود و چالش های آینده این صنعت است.
***
محورهای همایش:
محورهای همایش
۱- نان در آینه فرهنگ، تاریخ و تمدن ملل
۱-۱) نان از منظر قرآن کریم و احادیث
۲-۱) نان در متون و آثار دانشمندان
۳-۱) نان در آثار ادبی و هنری
۴-۱) تحولات نان در بستر تاریخ
۲- نان و فرآورده های مرتبط و بهره گیری از آن ها: دیروز، امروز و چشم انداز آینده
۱-۲) نان های سنتی
۲-۲) نان های صنعتی
۳-۲) نان های رژیمی
۲-۴) فرآورده های غلات
۲-۵) سایر موارد
۳- صنعت نان
۱-۳) ماشین آلات مرتبط با کاشت، داشت برداشت
۲-۳) ماشین آلات مرتبط با فرآوری نان
۳-۳) زنجیره حمل و نقل
۴-۳) انبارداری و سیلو
۵-۳) آموزش و ترویج تولید نان سالم
۴- نان و صنایع غذایی
۱-۴) غنی سازی و افزودنی های نان
۲-۴) آرد و فرآورده های غذایی مرتبط
۳-۴) استانداردسازی نان
۴-۴) نگهداری و بهداشت نان
۵- نان و امنیت غذایی
۱-۵) ابعاد استراتژیک نان
۲-۵) ایمنی زیستی
۶- نقش نان و فرآورده های غلات در سلامت
۱-۶) نقش نان کامل و نان سفید بر سلامتی
۲-۶) نان در دوران های مختلف زندگی
۳-۶) نقش نان سالم در پیشگیری و درمان بیماری ها
۴-۶) نان و بهداشت دهان و دندان
۷- اقتصاد و تجارت نان
۱-۷) اقتصاد و اشتغال زایی نان
۲-۷) اقتصاد مقاومتی
۳-۷) صادرات
۴-۷) نشان تجاری (برندسازی)
۵-۷) مدیریت بازار
۶-۷) نان و اقتصاد سلامت
۷-۷) نان و یارانه
۸- زراعت غلات
۱-۸) تنوع زیستی و خفظ ذخایر ژنتیکی
۲-۸) دفع آفات
۳-۸) باقیمانده سموم در فرآورده های غلات
۹- سایر محورهای مرتبط